Igen afholdte UVU afrikansk jul for hjemløse og bådflygtninge på Nørrebro

23. december 2014

Så gjorde vi det igen, dig, mig og alle disse ildsjæle! Igen afholdte UVU afrikansk jul for hjemløse og bådflygtninge på Nørrebro. Vi afholdte juleaften for ca. 100 inviterede hjemløse gæster. UVU havde et hold af 6 ansvarlige som sammen med et antal frivillige privatpersoner sørgede for en rigtig hyggelig og uforglemmelig aften. Det var en stor succes og en tradition, vi gerne vil værne om. I år var jeg personligt ikke tilstede til selve arrangementet, da min veninde ( bestyrelsesmedlem i UVU) Tine og jeg var med til at arrangere denne store dag fra Uganda af. At være født i Uganda og at have 90 % af min familie her, har denne jul været særdeles speciel, da jeg efter 16 år i Danmark afholdte jul med hele min familie for første gang i de 16 år. Selvom jeg har et tag overhovedet, har jeg det samme savn som disse afrikanske bådflygtninge har, nemlig familie, samvær og ikke mindst julemad der minder dig om din barndom. Disse mennesker jeg skal til at nævne tog disse personer hjem i et par timer, og gjorde denne aften til en uforglemmelig jul, de længe ikke glemmer.
Først og fremmest takker vi UVUs hold af ansvarlige der var med til at planlagde, tilrettelægge og udføre utallige opgaver der gjorde dette event muligt. Vi takker Byens puls for at se vigtigheden i dette arrangement og støtte os. Vi takker kadija for alle de gaver, frugter, og penge hun fik samlet indenfor 24 timer, det var virkelig flot gjort. Vi takker Marrimmas, og Yvette’s mor og Aja for at ligge deres køkken til at lave mad til 130 mennesker, og ikke mindst takker vi alle de frivillige der gjorde dagen muligt, og til alle jer derude for jeres støtte og kærlighed!

Eventet var en kæmpe succes takket være disse mennesker!

Her er der lidt af hvad de synes om dagen:

Julie Holm-Nilesen; Arrangementet var et skønt bevis på, at julen er hjerternes fest. Dagen var fyldt med hjertevarme, glæde og positivitet. Alle levede i nuet og nød den gode mad og festlige musik. Folk som langt fra har det letteste liv udviste en taknemmelighed og glæde, som virkelig var rammende.

Yvette Antiw;Yvette: Der var en hjemløs der sidst på aftenen kom hen og sagde til mig at det er dejligt at vi tænker på og gør noget for de mindre priviligeret. Det synes jeg var rigtig varmende for det er jo rart at vide at der bliver tænkt på en og at man ikke er usynlig som mange af dem sikkert tit føler.

Camilla Frueland: Der var en frivillig, som arbejder med de hjemløse, der fortalte at det var årets event og at det var dejligt at se så mange hjemløse 'feste' og være glade. Også folk som normalt holdt sig for sig selv.

Khalis Mo: Live. Love. Laugh var min oplevelse fra begivenhed igår. We lived for the moment. We loved being there. And we laughed with each other.

Hawar Shuan: De sidste to-tre timer dansede vi bare. Næsten alle fyrede den af på dansegulvet til de bedste afrobeats! Stemningen var virkelig i top.